Tre solister fra landsdelen med i årets Melodi Grand Prix

Midt- og Vestjylland er godt repræsenteret ved årets Melodi Grand Prix. Tre af deltagerne kommer fra landsdelen.

Når årets Melodi Grand Prix løber af stablen i Gigantium i Aalborg i midten af februar bliver det med deltagelse af hele tre solister, der har rødder i den midt- og vestjyske muld. 

Danmarks Radio har offentliggjort de ti deltagere, og allerede ved sang nummer ét finder vi en sangerinde fra regionen. Den bliver nemlig sunget af Ditte Marie Agergaard Kristensen, der også tager titlen som årets grandprixveteran. Den 34-årige sangerinde er opvokset i Silkeborg, og hele tre gange tidligere har hun været med til det danske Melodi Grand Prix. 

Tredje sanger på scenen bliver Jonas Flodager Rasmussen. Han har sine rødder i Viborg, men bor i dag i Langå. Han underviser i teater og musik i både Viborg og Aarhus. Den 32-årige solist stiller op med sangen Higher Ground. 

Og springer vi frem til den tredjesidste sang, nummer otte, så finder vi sangerinden med kunstnernavnet 'KARUI'. Bag det navn gemmer den blot 19-årige Annelie Karui Saemala sig. Hun er opvokset i Herning, men bor i dag i Ringsted, hvor hun er frivillig underviser på en efterskole. På trods af sin unge alder har hun allerede sunget i både gospelbands og klassiske kor, været forsanger i flere coverbands, samt medvirket i en række forestillinger med Den Jyske Opera. 

Sidste år havde Midt- og Vestjylland en lille andel i vinderen af Melodi Grand Prix, da Anja Nissen, der kommer fra Australien, men har store dele af sin familie i Vestjylland, vandt med sangen "Where I Am".