Tre salater med rucola tilbagekaldes efter mistanke om listeria

Der er mistanke om listeria i tre salater med rucola solgt i Coop-butikker og online. Derfor tilbagekaldes de.

Coop Danmark tilbagekalder tre økologiske salater, der alle indeholder rucola, fordi der er mistanke om listeria i rucolaen. Salaterne er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli' Brugsen, Coop.dk/mad og Irma.

quoteDe fleste danskere vil på et eller andet tidspunkt blive smittet med bakterien, men de færreste bliver syge. Det sørger immunforsvaret for.

Satens Serum Institut

Der er tale om tre salater med navnene C-salat økologisk salatmix 125 gram, C-salat økologisk napolitana mix 75 gram og C-salat økologisk rucola 75 gram. De berørte produkter har sidste salgsdato enten 6., 7. eller 8. august.

Forbrugere opfordres til at levere varen tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den.

Hvis man spiser en salat med listeria, risikerer man ifølge Fødevarestyrelsen en infektion med influenzalignende symptomer, feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan man også få mavetarm-problemer. For personer med et svækket immunforsvar kan bakterien i værste fald føre til at alvorlige sygdomme som blodforgiftning og meningitis.

Ifølge Statens Serum Institut bliver omkring 50 personer ramt af en listeria-infektion om året. De alvorligste tilfælde kan være dødelige.

Listeria-bakterien i sig selv findes overalt i miljøet. Derfor er den også i mange rå eller let forarbejdede fødevarer.

- De fleste danskere vil på et eller andet tidspunkt blive smittet med bakterien, men de færreste bliver syge. Det sørger immunforsvaret for, skriver Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

/ritzau/