Tre nye ministre: Her er Esben Lundes afløser

Statsministeren skifter i alt tre ministre i sin regeing. Jakob Ellemann-Jensen erstatter Esben Lunde Larsen i Miljø- og Fødevareministeriet

Jakob Ellemann-Jensen overtager Esben Lunde Larsens ministerie i rokade. Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer onsdag tre nye ministre for dronningen. 

Læs også Kendt tv-vært: Esben Lunde var en kompetent modstander

    
Ministerrokaden skyldes, at både uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har valgt at træde tilbage. Det meddelte begge tirsdag.
    
Det bliver Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V), der overtager posten som miljø- og fødevareminister fra Esben Lunde Larsen.
    
Jakob Ellemann-Jensen måtte derfor med kort varsel aflyse en rundvisning for en klasse på Christiansborg onsdag for i stedet at tage til dronningen. 

Lars Løkke Rasmussen præsenterede tre nye ministre på Amalienborg Slotsplads. Jakob Ellemann-Jensen, Tommy Ahlers og Eva Kjer Hansen er de nye ministre.  Foto: TV2 NEWS

    
Tommy Ahlers, der er medlem af regeringens Disruptionråd, bliver ny uddannelses- og forskningsminister efter Søren Pind, der træder tilbage efter et forgæves forsøg på at få jobbet som ny direktør for Det Kongelige Teater. Ahlers er hentet udefra. Han er blandt andet kendt for iværksætterprogrammet "Løvens hule" på DR1.

Lidt overraskende betyder rokaden, at Karen Ellemann også stopper som minister.
    
Hendes post som minister for fiskeri, nordisk samarbejde og ligestilling bliver overtaget af Eva Kjer Hansen, fremgår det af pressemeddelelse fra Statsministeriet. 

Læs også Gade: Venstre skal vælge ny gruppeformand torsdag

    
Eva Kjer Hansen måtte tidligere i regeringsperioden træde tilbage som minister efter sagen om landbrugspakken, hvor De Konservative mistede tilliden til hende.
    
Siden er de De Konservative selv trådt ind i regeringen.

    
Efter ministerrokaden venter der nu en rokade i Venstres folketingsgruppe. Her har Venstres gruppeformand, Søren Gade (V) meddelt, at han træder tilbage fra sin post.
    
Dermed skal Venstre både finde en ny gruppeformand og en ny politisk ordfører efter Jakob Ellemann-Jensen. Her kan Karen Ellemann måske komme i spil.
    
/ritzau/