Travl nat: Politiet har haft nok at se til med høj musik og fester

Natten til søndag var en travl sommernat, hvor politiet mange steder måtte rykke ud til musik til ulempe.

Politiet havde ekstra travlt i nat med at bede folk om at skrue ned for musikken. (Arkivfoto)
Politiet havde ekstra travlt i nat med at bede folk om at skrue ned for musikken. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I stort set alle landets politikredse har sommervarmen, de lyse nætter og de lempede coronarestriktioner kunnet mærkes i weekenden.

Således melder næsten alle kredse tidligt søndag morgen om en travl nat, hvor ordensmagten mange gange måtte køre ud og bede folk om at skrue ned for musikken.

45 anmeldelser i Midt- og Vestjylland

Fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser vagtchef Anders Hansen, at politiet i løbet af lørdag aften og natten til søndag har fået omkring 45 anmeldelser om høj musik, hvilket er væsentligt flere end normalt.

quoteIkke alle mennesker synes, at en soundboks på højeste niveau er hyggeligt. Vi bliver nødt til at tage hensyn til hinanden - også selv om det er weekend.

Anders Hansen, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi måtte blandt andet rykke ud til en bestemt gruppe på 15-20 unge i Bjerringbro to gange, fordi de bare flyttede sig til et nyt sted og skruede op for musikken efter det første møde med politiet. Det blev til en sigtelse af en 17-årig og en beslaglæggelse af musikudstyret.

Også i Østjylland har politiet haft travlt. Her har politiet det seneste døgn modtaget i alt 59 anmeldelser om musik til ulempe, fortæller vagtchef Jens Rønberg.

- Det skyldes jo flere ting. Blandt andet de lyse nætter og at folk har været spærret inde i 100 år under coronaen. Og så har det også lige været lønningsdag, siger han.

På Fyn kan politiet også mærke, at folk trækker udenfor.

- Vi kan tydeligt mærke, at det er blevet varmt, og at folk nyder livet i haven og har åbne vinduer, siger vagtchef Henrik Strauss fra Fyns Politi.

Flere unge betyder flere fester

Også hos Københavns Politi oplyser vagtchef Henrik Brix, at antallet af anmeldelser har været "over normalen".

- Jeg har ikke tal på det endnu, men der har været rigtig mange - både fra private boliger og i det offentlige rum, siger han tidligt søndag morgen.

- Denne her weekend har folkeskolerne jo også haft sidste skoledag, og så nærmer læseferien sig, så det giver muligvis også lidt flere unge i byen, tilføjer Henrik Brix.

Københavns Vestegns Politi har i løbet af natten til søndag registreret 19 anmeldelser om musik til ulempe, mens det gælder omkring 20 for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Lars Galasz har ikke tal på nattens anmeldelser, men konstaterer:

- Vi har haft sindssygt mange sager i nat. Alt for mange.

2:41
På et døgn har politiet fået 37 henvendelser. Blandt andet vedrørende Nørresøbadet i Viborg.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST