Travl J-dag hos politiet: Mere end tyve voldssager i nat

Årets J-dag blev travl for politiet. Blandt de mange voldssager er flere gået ud over politiets egne folk.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har man sagtens kunne mærke, at der var noget at fejre fredag. For politiet har haft "sindssygt travlt", lyder det fra vagtchef Simon Skelkjær.

- Det har generelt været en travl nat, hvor politiet alene er rykket ud til over tyve voldssager i landsdelen, lyder meldingen fra vagtchefen.

Der var otte anholdte klokken 7 i morges, og det er i følge politiet mange. De er sigtet for ordensbekendtgørelsen og vold i den lidt blødere ende, fortæller Simon Skelkjær. 

Vold mod tjenestemænd

I Viborg blev en 27-årig mand af uvisse årsager så vred på en ansat på et pizzaria ved Gravene, at han tyede til vold.

- Han slog den ansatte i ansigtet, og fordi han tidligere er dømt for vold, så bliver han fremstillet i grundlovsforhør senere på formiddagen, oplyser vagtchefen. 

Lidt tidligere på aftenen måtte Midt- og Vestjyllands Politi sende en patrulje til Bowl n' Fun i Skive. Her havde en gruppe kastet sig over hinanden frem for bowlingkuglerne. Klokken 23.24 blev politiet derfor hidkaldt. 

- En 20-årig mand fra Skive slog den ene af betjentene i skridtet, og han blev derfor anholdt, fortæller vagtchef Simon Skelkjær. 

Den unge voldsmand forventes at blive løsladt efter endt sagsbehandling i dag, men han er nu sigtet for vold mod tjenestemand. 

Gik amok på pub og truede betjente

Det samme er en 22-årig mand fra Herning, der natten til lørdag lod sin vrede gå ud over politiet på Murphys Pub i Østergade i Herning. 

Den 22-årige var inden da blevet smidt ud fra pubben på grund af uorden og en truende adfærd overfor en dørmand på stedet.  Og da politiet ankom til stedet fortsatte hans sit postyr:

- Han sparkede ud efter en betjent og truede dem også verbalt, da de anholdt ham. Derfor bliver han også sigtet for vold mod tjenestemand, fortæller vagtchef Simon Skelkjær. 

Midt- og Vestjyllands har endnu ikke et overblik over antallet af spiritusbilister på J-dag, men i følge Ritzau har der ikke været flere end på en almindelig fredag.

 

02:28

Fredag kom årets julebryg på gaden - og det betyder mere politi på landevejene.

Luk video