Trafikordfører: Staten må ikke hjælpe Karup

En række midt- og vestjyske borgmestre kræver flere flyafgange fra Karup Lufthavn, og det skal staten hjælpe med til at sikre. Men trafikordførerne vil ikke hjælpe. De er låst af EU-lovgivning.

Som det er lige nu, så er der tre til fire afgange fra Karup Lufthavn til Kastrup alle hverdage. Men det er for lidt, hvis man spørger flere midt- og vestjyske borgmestre.

- Det er et gevaldigt problem. Det er ikke holdbart, som det er i øjeblikket, for det er enormt svært at markedsføre det midt- og vestjyske område, når det er så svært at komme hertil, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby til Jyllands-Posten.

Derfor kræver borgmestrene nu flere flyafgange og samarbejdsaftaler med SAS, så man blandt andet kan tjekke sin bagage ind i Karup, hvis man skal videre til resten af verden. Og det offentlige skal være med til at gøre det til en realitet.

- Det offentlige må simpelthen sikre flere afgange, ligesom man betaler læger for at flytte til Udkantsdanmark. Ellers udvides begrebet Udkantsdanmark lynhurtigt til det halve af Jylland, siger Hernings borgmester Lars Krarup til Jylland-Posten.

Brud på EU-regler

Selv om Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen godt kan følge de midt- og vestjyske borgmestre, så ser han ikke statstilskud som en mulighed.

- Det vil være imod konkurrencereglerne og EU-reglerne, så man vil lynhurtigt få en sag på halsen. Så det er ikke nogen udvej.

Men Kristian Pihl Lorentzen er villig til at snakke andre løsninger.

- Bolden ligger hos borgmestrene, og det er derfor jeg hilser det meget velkommen, at de tager problemet seriøst og får fokus på det, så vi sammen kan prøve at finde nogle løsninger.

Heller ikke De Radikales trafikordfører Andreas Steenberg, ser statstilskud som en mulighed.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.