Toiletmangel: Trafikselskab tager på toilet-turné

Nu skal det være slut med, at chauffører, der kører under trafikselskabet Midttrafik, er tvunget til at besørge i skov og krat - både stort og småt.

Midttrafik tager affære, efter at 3F for fire uger siden sendte en skarp protestskrivelse til trafikselskabet med hård kritik af manglende toiletter og chaufførernes manglende tid til at gå på toilettet, skriver Fagbladet 3F.   

quoteVi har aftalt, at vi en gang for alle får kortlagt Midttrafiks område alle de steder, der er problemer med toiletter, og hvor der skal laves nogle. Chaufførerne er gidsler i sagen her, og derfor skal toiletproblemerne løses hurtigst mulig 

Bettina Mortensen, Faglig konsulent, 3F Søhøjlandet

Et af de værste eksempler er fra Ringkøbing, hvor chauffører møder ind på en matrikel - et stykke jord. Skal chaufførerne på toilettet, er de nødsaget til at besørge i bussen eller, hvis de skal mere end tisse, i skov og krat.   

- Hvordan vi agter at løse problemerne med blandt andet chaufførernes toiletfaciliteter, melder vi ud, når vi har fået kortlagt problemerne i Midttrafiks område. Det sker sandsynligvis i løbet af denne uge, siger Mette Julbo fra Midttrafik.   

Forholdene i Ringkøbing er under al kritik

Faglig konsulent Bettina Mortensen 3F Søhøjlandet besigtigede i går mandag forholdene i Ringkøbing sammen med repræsentanter for Midttrafik og vognmændene.   

- Vi måtte konstatere, at forholdene for chaufførerne i Ringkøbing er under al kritik. De møder på arbejde på et stykke jord, hvor der intet er. Nogle chauffører har også problemer med at nå på toilettet på grund af stram vagtplan. For eksempel rutebuschauffører, der møder klokken 7.30 og får fri klokken 15.30 uden mulighed for at gå på toilettet. Det skal vi også se på, siger Bettina Mortensen til Fagbladet 3F.   

Hun er umiddelbart tilfreds med Midttrafiks udmeldinger.    

- Vi har aftalt, at vi en gang for alle får kortlagt Midttrafiks område alle de steder, der er problemer med toiletter, og hvor der skal laves nogle. Chaufførerne er gidsler i sagen her, og derfor skal toiletproblemerne løses hurtigst muligt, siger hun.   


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.