Tillidsmand om nyt politi-udspil: - Man skal ikke tro, det flytter bjerge

Fællestillidsmanden hos Midt- og Vestjyllands Politi er ikke uden forbehold overfor det nye politi-udspil. Hos borgerforening hilser man tiltagene velkommen.

Mere nærhed og tryghed for borgerne, der kommer tættere på politiet i fremtiden.

Sådan lyder planen ifølge det nye politi-udspil, som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) præsenterede på et pressemøde i Viborg mandag formiddag.

Et udspil, der ser flot ud på papiret, men som i værste tilfælde kan komme til at gå udover andre af politiets arbejdsområder, lyder det fra Henrik Skriver, der er fællestillidsmand hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg frygter, at det potentielt kan gå udover nogle andre indsatser, som vi har gang i. Vi har jo ikke nogen folk til at sidde, som ikke laver noget, så hvis vi skal finde et antal kolleger til den her indsats, så skal de tages et andet sted fra.

- Jeg synes, det er et udmærket tiltag. Vi er jo i sagens natur sat i verden for at betjene borgerne. Men ressourcerne skal findes indenfor den eksisterende ramme, og det betyder, at vi skal tage nogle ressourcer et andet sted fra og tilføre den her indsats. Og det kan på mange parametre være udmærket, man skal bare ikke tro, at vi sidder med ressourcer i overskud i forvejen, siger Henrik Skriver.

Anerkender indsatsen – men det flytter ikke bjerge

Søren Pape Poulsens politi-udspil ”Nærhed og tryghed” lægger op til, at der skal fordeles i alt 150 betjente på landsplan til blandt andet at forebygge kriminalitet og rådgive borgere ved at være mere synlige i hverdagen.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi vil man oprette en ny afdeling, der kan håndtere de nye tiltag. Afdelingen vil komme til at bestå af omkring 25 mand – heraf bliver omkring 10 tilført som følge af det nye udspil.

- Vi dækker 11 kommuner i alt, så man skal ikke tro, at den her indsats flytter bjerge, men jeg anerkender, at det er et skridt i den rigtige retning, lyder det fra Henrik skriver.

Formand for borgerforening: Trygheden røg i svinget

Formanden for borgerforeningen i Videbæk, Peter Vennevold.
Formanden for borgerforeningen i Videbæk, Peter Vennevold.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Nyheden om politi-udspillet er også nået til Videbæk. Her mistede byen sin landbetjent sidste år, som det er sket mange steder her i landsdelen siden politireformen blev ført igennem tilbage i 2007.

Derfor tager formanden for borgerforeningen, Peter Vennevold, godt imod de nye tiltag. For han kan nemlig sagtens mærke, at det nære politi ikke længere er at finde i byen.

- Det går udover den tryghed, vi har følt ved at have politiet tæt på. Den mangler vi.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der har været fine intentioner med den reform, der er lavet tidligere, men det viser, at de har forstået, at der er noget tryghed, som er røget i svinget, siger Peter Vennevold.

Borgerformanden har dog en klar opfordring: Når der bliver lovet mere nærhed fra politiets side, så skal det også kunne mærkes.

- Det nytter ikke noget, at nærhed bare bliver et skilt, man sætter op. Trygheden kommer først, når der er en betjent, som vi kender. Så det skal være enten én eller et team af betjente, der kommer jævnligt her på stedet og bevæger sig rundt i vores område, så vi får en fortrolighed med dem, lyder det.

 

Det indeholder regeringens politi-udspil


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.