Tillidsmand: Flere timer lægger enormt pres

Hos Midt-og Vestjyllands Politi er mængden af overarbejde tredoblet på godt et år, og det presser politiet ganske voldsomt.

I januar 2015 var antallet af overarbejdstimer 17.989, mens det i februar i år var steget til 56.152 timer i Midt- og Vestjyllands Politi. Jørgen Fisker, der er tillidsmand ved Midt-og Vestjyllands Politi beskriver, hvordan han mærker presset blandt sine kolleger.

-Det lægger selvfølgelig tryk på organisationen og på kollegaernes dagligdag. Det gælder især deres privatliv, hvor der bliver trukket flere timer ud af dem, der er en række udrejsedage til grænsen i syv-dages perioder, siger Jørgen Fisker.

Stigningen af overarbejdstimer er også et landsdækkende problem. Tal fra Rigspolitiet viser, at politiet ved udgangen af februar i år havde godt 520.000 timers overarbejde, hvilket er en fordobling siden januar 2015.

-Jeg mærker det i forhold til, hvad folk siger, og det de giver udtryk for. Man kan jo læse på deres kropssprog, at det ikke altid bare er snak. Man kan se, at folk i visse situationer er påvirket af det og bliver ligefrem bevæget i nogle sammenhænge. Man kan mærke generelt, at det ligger et tryk på organisationen, men folk er jo omvendt utrolig loyale og løser jo selvfølgelig opgaverne, fordi det nu engang er sådan det er, siger Jørgen Fisker.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.