Tilfredsstillende regnskab hos Danish Crown

Slagterikoncernen Danish Crown har præsenteret regnskab for første halvår af 2015-16, og det er præget af stor konkurrence på markedet.

Den danske slagterigigant Danish Crown har i første halvår af regnskabsåret for 2015/16 opnået et nettoresultat efter skat på 819 millioner kroner. Jais Valeur, der er ny topchef i koncernen, erklærer sig tilfreds med resultatet, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Detailmarkedet er meget konkurrencepræget med stadig større kæder, øget fokus på discount og konstante krav fra slutforbrugerne om lavere priser. Det giver pres på både kødproducenterne og på råvareprisen til landmanden. Set i det lys er det tilfredsstillende, at Danish Crown kan fastholde et resultat marginalt under samme periode sidste år, siger Jais Valeur.

Et parameter, der er afgørende for Danish Crown, er, hvorvidt koncernens løbende afregning til leverandørerne af slagtesvin er konkurrencedygtig sammenlignet de tyske noteringspriser. I første halvår kom Danish Crown ud med et forspring på 49 øre per kilo leveret svin i forhold til de tyske priser.

- Selv om udviklingen er positiv, så er noteringsniveauet stadig utilfredsstillende lavt for vores ejere. Vi har haft en meget lang periode med meget lave afregningspriser på svinekød. Det har gjort - og gør ondt - på vores ejere. En kombination af bedre priser og de forventede, positive effekter af Landbrugspakken kan forhåbentlig bidrage til at vende udviklingen, siger Jais Valeur.

I alt har Danish Corwn haft en stort set uændret omsætningsudvikling – nettoomsætningen endte på 29,4 milliarder kroner, og egenkapitalen ved halvårets slutning er 6,4 milliarder kroner.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.