Til kamp mod madspild - giver portioner væk

Thairestaurant Kitchen Annie har madspild, som de gerne vil undgå. Derfor har de lavet en gavmild ordning.

150609Madspild.jpg

I Danmark smider vi årligt 700.000 tons mad ud. Det vil thairestaurant Kitchen Annie nu gøre noget ved.

- Vi har cirka 250 portioner mad, vi smider ud hver uge. Så vi har tænkt over, hvordan vi kan komme af med den her mad, så nogen får noget ud af, og vi ikke bare smider det i skraldespanden, forklarer indehaver John Conrad Jensen.

Restauranten har afdelinger fem steder i landet og herunder tre i landsdelen. Nu har de lavet hjemmesiden, madrester.dk, hvor mennesker, der har svært ved at få pengene til at slå til tilmelde sig en ordning, så de får mad fra én af kædens fem restauranter.

400 kroner om måneden til mad

Én af dem, der gerne vil have noget af det overskydende thaimad, er Christina Elkjær Poulsen fra Holstebro. Hun og hendes kæreste er begge på kontanthjælp og har om måneden kun 400 kroner til mad.

- Jeg kunne godt tænke mig at blive skrevet op på den liste, så jeg kunne komme ned og hente noget mad - i hvert fald i slutningen af måneden, hvor jeg synes, det er svært at få pengene til at strække, fortæller hun.

John Corad Jensen forventer at kunne få sit madspild ned på ingenting med den nye ordning.

3:11
Kitchen Annie vil dele mad ud til fattige midt - og vestjyder. Samtidig undgår thai-kæden madspild.

1:41
Christina Elkjær Poulsen har tilmeldt sig nye madspilds-ordning hos Kitchen Annie i blandt andet Holstebro.