Ti dages regn kan falde over seks timer søndag

Lavtliggende områder kan blive oversvømmet søndag, og lokalt kan regn påvirke trafikken, lyder det fra DMI.

Søndag bliver våd over hele landet, hvor der kan falde regn svarende til, hvad der normalt falder på ti dage. Det oplyser den vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

- Der er risiko for, at der falder mere end 24 millimeter i seks timer.

- Det behøver ikke at være rigtig, rigtig kraftigt, men det vil være ret kraftig regn i flere perioder, for 24 millimeter er meget, og det er, hvad der normalt falder på 10 dage, siger Martin Lindberg.

Risiko for skybrud

Ifølge meteorologen gælder risikomeldingen på øerne i det sydøstlige fra klokken 11 til 18. I Jylland falder de store mængder nedbør fra klokken 13 til 23.

- Det er en stabil, varm luft, der strømmer ind over landet fra øst. Den danner hurtigt byger og regn, siger Martin Lindberg.

Han tilføjer, at det ikke kan udelukkes, at der nogle steder vil komme skybrud.

- Vi må håbe, der ikke kommer alt for meget på én gang, men nedbør er jo godt, fordi der er tørt mange steder, siger den vagthavende meteorolog.

Pas på oversvømmelse i kælderen

Vejrskiftet kommer ifølge Martin Lindberg også til at kunne mærkes på temperaturerne. Men der vil stadig være lunt og mellem 20 og 25 grader, siger han.

Regnen kan give problemer i for eksempel kældre og på vejbaner.

- Lavtliggende områder kan blive oversvømmet, og lokalt kan det påvirke trafikken, siger han og opfordrer borgere til at lukke vinduer og kontrollere tag- og nedløbsrør.

Paraplyer og regntøj skal ikke lægges for alt langt væk, når næste uge melder sig.

- Mandag kan der falde mellem 10 og 20 millimeter regn og det samme onsdag. Tirsdag kan der komme mellem 20 og 40 millimeter, siger Martin Lindberg og tilføjer:

- I alt kan der komme 20 til 60-80 millimeter regn fra søndag til onsdag, og det bliver mest i Jylland.