Tarm Gymnasium: DF-plan svær at realisere

Dansk Folkeparti varsler store ændringer i HF-uddannelsen, som de vil splitte op i to, men på mindre gymnasier er de skeptiske.

Undervisning på Vestjysk Gymnasium Tarm.

Står det til Dansk Folkeparti, vil HF-uddannelsen snart se ganske anderledes ud. I forhandlingerne om den nye gymnasiereform ønsker de at dele uddannelsen op i to. Det ene spor skal være adgangsgivende til universitetsuddannelserne og have en optagelseskarakter på seks, mens det andet skal være målrettet mod erhvervsuddannelserne og have en lavere optagelseskarakter.

På Vestjysk Gymnasium er de negativt stemt over for DF’s forslag.

- Jeg synes, det er en rigtig dårlig ide at lave to HF-spor.  HF skal fortsat være en uddannelse, men en uddannelse hvor man målretter mod de korte og mellemlange uddannelser, siger pædagogisk leder på Vestjysk Gymnasium Tarm, Anne-Mette Thorø.

Gymnasiet peger blandt andet på, at der sandsynligvis ikke vil være elever nok til to HF-spor, mens det også vil få økonomiske konsekvenser.

- Det vil være rigtig skidt, hvis vi skal lave en klasse med meget få elever, for udgiften til lærerkraft vil stadig være den samme. Så det vil altså blive meget dyrt, hvis vi bliver tvunget til at oprette sådan en klasse, siger Anne-Mette Thorø.

Forhandlingerne om den nye gymnasiereform er i gang i disse dage.