Sygehusfejl: Røntgenbillede blev set otte dage for sent

Rapporter fra Arbejdstilsynet viser fejl som følge af travlhed på landets hospitaler. Blandt andet i Herning.

Rapporter fra Arbejdstilsynet viser, at patienter på landets hospitaler medicineres forkert, får forkerte doser og må undvære fundamental sygepleje på grund af travlhed hos læger og sygeplejersker. Det skriver Ugebrevet A4.

Fejlene har blandt andet fundet sted på onkologisk afdeling ved Regionshospitalet Herning. Et eksempel herfra er en patient, hvis røntgenbillede blev set otte dage for sent. Det viste sig, at patienten døjede med tarmslyng, der er en alvorlig og smertefuld tilstand, som kræver akut behandling.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det pres, der er i forhold til arbejdsmængden og den tid, vi har til opgaverne, gør, at vi er mere pressede i forhold til at udføre vores opgaver så godt, som vi kunne tænke os det, forklarer Maria Cathrine C. V. Schmidt, der er læge og fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på Regionshospitalet Herning.

Hun peger desuden på, at urealistiske krav fra politikerne medvirker et enormt pres på hospitalerne.

- Man stiller større og større krav, uden der følger tilsvarende ressourcer med, siger hun.

Samtidig mener hun, at effektiviseringsprocesser har reduceret antallet af lægesekretærer. Tilmed er lægerne efterladt med flere administrative opgaver.

Sundhedsminister: Altid tidspunkter med spidsbelastninger

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der stammer fra Lemvig, oplever, at det går den rigtige vej, fordi antallet af påbud fra Arbejdstilsynet er faldende. Hun erkender samtidig, at der indimellem vil være pres på.

- Der er ingen tvivl om, [at] der arbejdes intensivt mange steder, det er der ikke noget nyt i. Man kan ikke planlægge sig ud af alt, og der vil altid være tidspunkter med spidsbelastninger, siger hun til Ugebrevet A4.

Al virakken har selvsagt også givet flere sure smileys til hospitalerne fra Arbejdstilsynet.