Svineproducenter dropper medicin

Brugen af et bestemt antibiotika til svin kan gøre det sværere at bekæmpe sygdomme hos mennesker. Derfor stopper svineproducenterne med brugen i to år.

De næste to år vil svineproducenter ikke bruge cephalosporiner. Det er et antibiotika mod hjernehindebetændelse hos grise. Men brugen af cephalosporiner kan også gøre bakterier modstandsdygtige over for medicin - også hos mennesker.

Resistente bakterier er et stigende problem og kan give længere sygdomsforløb og gøre det sværere at behandle flere sygdomme. Det er den udvikling, svineproducenterne forsøger at ændre ved et frivilligt stop for brugen af cephalosporiner.

- Vi har taget dette initiativ for at sikre, at vores brug af antibiotika til husdyr ikke går på kompromis med en god behandling i sundhedsvæsnet, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Videncenter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. 

I løbet af de to år vil udviklingen i resistente bakterier blive fulgt, ligesom grisenes sundhed vil blive undersøgt løbende.