Svinenotering er 'historisk høj': Danske Svineproducenter jubler

Prisen på slagtesvin ligger mere end fem kroner højere end sidste år, mens sonoteringen er uændret.

Der er godt nyt, hvis man er svineproducent i Danmark lige nu. For uge to stiger slagtesvinenoteringen med 30 øre. Prisen rammer 13,60 kroner per kilo – og det er mere end fem kroner højere end januar-prisen sidste år, der lød på 8,30 kroner. 

quoteMit råd er at bruge de ekstra penge til at få betalt bankgælden af. Tænk, hvis man kunne være herre i eget hus og komme ud af bankernes jerngreb.

Kim Heiselberg, formand, Danske Svineproducenter

- Fem kroner er et astronomisk tal. Det er historisk højt og det højeste i 25 år, siger Kim Heiselberg, der er formand for Danske Svineproducenter.

- Alle svineproducenter tjener lige nu rigtig gode penge, så nu kan alle komme derhen, hvor de gerne vil med deres landbrug.

Selvom slagtesvinenoteringenikke har været højere, end den er nu de seneste 25 år, mener formanden dog ikke, at svineproducenterne skal lade stå til.

- 2019 var et fint år, og 2020 ser ud til at blive rigtig godt, men det bliver også hverdag igen. Om to år er vi måske tilbage til, hvordan priserne tidligere var, så man skal passe på med ikke at blive grebet af stemningen.

- Mit råd er at bruge de ekstra penge til at få betalt bankgælden af. Tænk, hvis man kunne være herre i eget hus og komme ud af bankernes jerngreb.

Ifølge Kim Heiselberg skyldes den høje pris, at man i Kina har slået 200 millioner grise ned. Det er halvdelen af Kinas produktion, der normalt står for 40 procent af hele verdens produktion.

Sonoteringen er fortsat uændret og ligger på 9,80 kroner per kilo.

2:15
Slagterikoncernen Danish Crown tager nu utraditionelle metoder i brug for at få flere svin til deres slagterier. Se indslaget her fra december.