Svinebønder scorer kassen på russisk boykot

Selskabet Russian Pig Meat, der ejes af fire vestjyske landmænd, har udviklet sig til en guldgrube efter importforbuddet af vestlige fødevarer i Rusland.

Mens importsforbuddet i Rusland har bidraget til en af de større kriser for danske svineproducenter i nyere tid, nyder en gruppe landmænd fra landsdelen godt af de lukkede russiske grænser. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Fire lokale landmænd er nemlig medejere af selskabet Russian Pig Meat, der har en god forretning kørende. Importforbuddet har fået de russiske svinepriser til at stige, og gjort det særdeles attraktivt at have svineproduktion i Rusland.

Fantastiske priser på russisk svinekød

Virksomhedens bruttofortjeneste var i 2014 på 74,7 millioner kroner mod 27,9 millioner kroner i 2013.

- Det har været et godt år. Der har været nogle fantastiske priser på svinekød, og det er selvfølgelig medvirkende til det positive resultat, siger Jørgen Tørnæs, der er formand i Russian Pig Meat til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ud over Jøgen Tørnæs er Russian Pig Meat ejet af Laurids Søndergaard fra Holstebro, Martin Agerskov fra Struer, Steen Nørgaard fra Hogager og to andre jyske landmænd udenfor landsdelen.

- Vi har spredt risikoen, og så har vi været heldige at være på det rette marked på det rette tidspunkt. Da vi også har produktion i Danmark og andre lande, så kan man sige, at vi har hentet ind på karrusellen, hvad vi har tabt på gyngerne, forklarer Jørgen Tørnæs til avisen.

I 2014 var der 200 ansatte i Russian Pig Meat.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.