Svineavler frygter storkonflikt

En konflikt hos de statslige fødevaremyndigheder kan stoppe produktionen på slagterierne

Som en reaktion på de varslede strejker i den offentlig sektor, varslede innovationsminister Sophie Løhde i dag lockout af 120.000 statslige ansatte.

Og en kommende storkonflikt kan ramme både landbrug og slagterier.

quoteI værst tænkelige tilfælde kan det selvfølgelig betyde, at virksomheden ikke kan producere længere

Ove Thejls, administrerende direktør, Tican

Det kan ske fordi de statsansatte i fødevarekontrollen på slagterierne også bliver omfattet af konflikten. Og det kan betyde at produktionen på slagterier må lukke helt eller delvist.

- Det bekymrer mig da, fordi vi ved godt, hvad det betyder, hvis vi ikke kan komme af med vores grise. Så bliver der hurtigt fyldt i stalden, siger svineproducent Morten Yde fra Bedsted.

Rammer også slagterierne

Morten Yde leverer sine grise til slagteriet Tican i Thisted. Her er direktøren heller ikke begejstret ved udsigten til en eventuel storkonflikt.

- I værst tænkelige tilfælde kan det selvfølgelig betyde, at virksomheden ikke kan producere længere, hvis fødevarestyrelsen ikke kan stille med mandskab. Vi er nødt til at skal have det danske kvalitetsstempel fra fødevarestyrelsen, hvis vi skal sælge fødevarer, siger slagteriet Ticans administrerende direktør, Ove Thejls. 

Han håber dog ikke det kommer så vidt.

- Jeg er sikker på det ender med en fornuftig løsning, hvor parterne finder hinanden i en god aftale.

Også svineproducenten sætter sin lid til at konflikten bliver afblæst.

- Jeg håber, det går væk på en eller anden måde, at man finder en løsning, fordi, det har vi simpelthen ikke behov for, siger svineproducenten fra Thy.

De offentligt ansatte har varslet strejke fra den 4. april. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.