Svine-MRSA: Her er der størst risiko for at blive smittet

Der er sammenhæng mellem, hvor tæt du bor på en svinefarm og risikoen for at blive smittet med MRSA, viser en ny rapport.

Hvis du bor tæt på en svinefarm, så er der større sandsynlighed for, at du bliver smittet med svine-MRSA.

Sådan lyder konklusionen i en ny dansk rapport fra Statens Serum Institut, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, og Københavns Universitet, der sætter fokus på smittevejene til MRSA-infektioner.

Det skriver Ingeniøren i dag.

- Overordnet set kan vi konstatere, at hvis man bor i et område, hvor der er svinefarme, har man en øget risiko for at blive smittet med MRSA, siger Anders Rhod Larsen, der er fagchef på Statens Serum Institut, til Ingeniøren.

Ifølge forskerne er der altså klart flere patienter, som bliver inficeret med svine-MRSA ude på landet, også selvom de ikke har været i direkte kontakt med dyrene.

Det åbner op for spekulationer om, hvorvidt MRSA kan spredes gennem luften, selvom forskerne dog stadig mener, at den hyppigste vej til at blive smittet er via kontakt med dyrene ude i staldene. 

MRSA: En resistent stafylokok-bakterie

MRSA (Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus) er en stafylokok-bakterie, der er resistent overfor antibiotika og pencilin, og den kan smitte mennesker.

Stafylokokker er ifølge Sundhedsstyrelsen en naturlig del af bakteriefloraen hos omkring 50 procent af alle mennesker.

Oftest kan man faktisk bære rundt på stafylokokkerne uden at lægge mærke til dem.

Tre hurtige om MRSA

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.