Supersygehusets navn deler vandene

Navngivningen af det nye Supersygehus kan få en ny bykrig til at blusse op mellem Herning og Holstebro.

Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Indtil nu har det nye supersygehus i Gødstrup heddet ’Det Nye Hospital i Vest – Gødstrup’. Men det skal det ikke hedde, når det står færdigt i 2020. Inden længe skal det have sit officielle navn, og dét er et emne, der kan dele vandene. 

Holstebros borgmester H.C. Østerby mener, at hospitalet kan hedde Regionshospitalet Gødstrup, mens regionsrådsmedlem Torben Nørregaard foreslår Regionshospitalet Herning.

I løbet af nullerne kæmpede Herning og Holstebro om, hvem der skulle have sygehuset. Den kamp tabte Holstebro, og derfor mener Holstebros borgmester, at Herning skal holdes ude af navnet.

- Det er vigtigt, at man har respekt for forhistorien.  Man nedlagde Herning Sygehus og Holstebro Sygehus, og så får de et nyt sygehus i Gødstrup. Så jeg synes naturligt ikke, at man skal bringe Herning ind i den her navneleg, siger H.C. Østerby.

Den tankegang kan Venstres regionsrådsmedlem ikke følge.

- Der er lidt egnsbestemte holdninger til det her, og det respekterer jeg fuldt ud. Men nu skal vi beslutte i Regionsrådet, hvad sygehuset skal hedde, og jeg kan fuldt ud gå ind for, at det hedder Regionshospitalet Herning, siger Torben Nørregaard.

Han mener ikke, at Gødstrup skal være en del af navnet med den begrundelse, at ingen ved, hvor Gødstrup ligger.

Den begrundelse køber Holstebros borgmester ikke.

- Alle i Nordvestjylland ved, hvor Gødstrup ligger, ligeså godt som man ved, hvor Skejby er i Østjylland, siger H.C. Østerby.

I sidste ende er det regionsrådsmedlemmerne, der skal stemme om navnet. Det gør de den 23. august.