Studiegælden vokser: Derfor bør man studere i Midt- og Vestjylland

Hvis man vil søge ind på Kvote 2 til sommer, så er det nu. Vi har derfor kigget nærmere på prisen for studieboliger her i landsdelen.

I dag er sidste chance for håbefulde kommende studerende, hvis de vil søge ind på kvote 2 på en af de mange uddannelser i landet. Kvote 2 betyder, at man bliver vurderet ud fra andre kompetencer end CV’et alene.

Der er mange ting, som ansøgerne skal tage stilling til, når de vælger uddannelse, og en af dem kan være, hvor man vil studere henne.

Her virker det måske oplagt at søge mod de store studiebyer, men der er også fordele ved at kigge nærmere på mindre studiebyer, i hvert fald hvis man gerne vil have en bolig, der er til at betale på en SU.

Underskud i København

Nye tal fra Boligportalen viser, at en gennemsnitlig etværelses lejlighed koster mere end man får udbetalt af en SU i København, hvilket kræver, at de studerende enten må tage lån eller arbejde meget ved siden af.

Det sker, fordi huslejen i København er steget voldsomt med hele 33 procent siden 2012, hvor imod SU’en har ligget på samme niveau.

SU-gælden vokser

Det er derimod ikke en hemmelighed, at det er billigere at finde en studiebolig på vores kanter, når man sammenligner med hovedstaden.

Men ved du præcist, hvor meget man har tilbage af sin SU, hvis man bor i en lille etværelses her i området, modsat København?

Virksomheden Fair Lån har set nærmere på lejeniveauet på den store boligsøgningsportal Boligportalen, hvor man kan finde privatudlejede boliger. Ungdomsboliger og lignende er altså ikke medregnet i undersøgelsen.

Leje for en etværelses lejlighed