Strejke på Danish Crown-slagterier afblæst

En strejke blandt tilsynsteknikere på Danish Crown-slagterier er midlertidigt stoppet. Indtil videre har strejken kostet koncernen en hel dagsproduktion.

Tilsynsteknikere på otte Danish Crown-slagterier har torsdag midlertidigt valgt at stoppe den strejke, de har gennemført tirsdag og onsdag.

Som en konsekvens af det kaos, arbejdsnedlæggelsen har ført med sig, vil der på slagterierne torsdag blive slagtet færre svin end normalt.

- I dag bliver der slagtet 4-5000 færre grise på de slagterier, der har været ramt af strejken, siger pressechef i Danish Crown Jens Hansen til TV MIDTVEST.

Han fortæller, at dagens tab er begrænset og på niveau med, hvad tekniske problemer kunne have forsaget. Nu handler det om at kigge fremad.

- Vi er kommet cirka en dag bagud med slagtningerne, og det er til stor gene for landmændene. Vi nu skal have lavet en plan for de kommende uger, så vi kan få indhentet det, vi er bagud, siger Jens Hansen.

I løbet af strejken har Fødevarestyrelsen kunne erstatte de strejkende tilsynsteknikere med dyrlæger. Alt i alt har strejken dog gjort, at Danish Crown stadigvæk står med et stort efterslæb.

- Det samlede tab er på niveau med, hvad vi plejer at slagte på en hel dag. Det vil tage flere uger at få indhentet tabet, der bliver besværliggjort af helligdage, siger Jens Hansen.

Strejken er resultatet af en konflikt mellem Fødevarestyrelsen og deres ansatte, tilsynsteknikerne, der mener, at deres arbejdsvilkår er under pres.

Det var efter faglige møder torsdag morgen, at Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere valgte at afblæse strejken og genoptage arbejdet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.