Støtte til Hærvejsmotorvej

Region Midtjylland og 19 kommuner vil gerne have en Hærvejsmotorvej - men først når den østjyske motorvej er blevet udbygget.

De 19 kommuner i Region Midtjylland anbefaler sammen med det midtjyske regionsråd, at der bygges en ny motorvej ned gennem Jylland, den såkaldte Hærvejsmotorvej.

Den nye motorvej skal dog først etableres, når den østjyske motorvej E45 er blevet udvidet til seks spor, skriver kommunerne og regionen i deres anbefaling til den trafikaftale, som politikerne på Christiansborg skal forhandle på plads i år.

Politikerne foreslår, at man begynder byggeriet af Hærvejsmotorvejen med en etape fra Viborg mod Silkeborg, hvor den skal krydse motorvejen mellem Herning og Aarhus.

Forbedring af jernbanerne

Kommunerne og regionen er i alt blevet enige om tre nye anbefalinger. Ud over Hærvejsmotorvejen anbefaler de en de generel forbedring af de regionale jernbaner og en ny jernbane mellem Silkeborg og Aarhus.

Regionsrådets formand Bent Hansen (A) glæder sig over, at parterne har fundet fodslag, selv om nogle kommuner har udsigt til større gevinst ved forslagene end andre.

- Nu kan regeringen ikke være i tvivl om, hvordan vi gerne ser, at man løser de trafikale udfordringer, siger Bent Hansen.

Eksternt link - læs mere om kommunernes og regionens anbefaling.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.