Stormvarsel: Her forbereder de sig på mulig oversvømmelse

DMI varsler stormvejr med vindstød af orkanstyrke i morgen søndag.

Pumperne er tjekket og gummistøvlerne er klar. DMI varsler, at der er storm på vej mod Midt- og Vestjylland.

Nogle af dem der tager sådan et stormvarsel meget alvorligt, er Café Marina på havnen i Hvide Sande. De har betalt dyrt for deres ellers gode placering ud mod vandet ved tidligere storme, og derfor har de nu en plan, når der bliver varslet blæst og mulige oversvømmelser.

- Vi får alt af vejen. Vi kører ting væk, stabler op på paller, stole og borde skal ind til muren, noget kommer ind i caféen. Vi gør alt, hvad vi kan for at der ikke bliver ødelagt noget. Men vi skal også være sikre på, at der er plads til kunderne, hvis der ikke kommer vand ind, siger Vera Reffs, der hjælper til på caféen.

Indslag fra 2013, da Bodil ramte Hvide Sande.

Bodil og Gorm

Især stormene med navnene Bodil og Gorm står klart i hukommelsen hos Café Marina. Her væltede vandet ind i lokalerne, og især under Bodil i december 2013 blev ting ødelagt. Det er på baggrund af de erfaringer, at de nu ved, hvad de kan gøre for at undgå skader, når der kommer et større stormvarsel.

- Heldigvis har der ikke været noget de sidste to-tre år. Men vi er obs. Meget. Især denne gang for der har de lovet os det i flere dage, at det vil komme i morgen eftermiddag, siger Vera Reffs.

Der varsles om forhøjet vandstand på 180 til 200 centimeter i Hvide Sande.

Stormvarsel i hele landet

På nuværende tidspunkt varsler DMI storm i hele landet i morgen søndag. Dog ser det ud til, at Vestkysten vil være særligt udsat med vindstød af orkanstyrke. Samtidigt varsles der forhøjet vandstand langs den centrale vestkyst og i Limfjorden.

Se varslet for de forskellige kommuner i landsdelen i faktaboksen.

Varslet fra DMI


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.