Storm på vej til landsdelen

Ifølge DMI kan der være storm på vej til midt - og vestjyderne på fredag.

Hold på hat og briller, havetrampoliner og løse tagsten. Der kan meget vel være en storm på vej til det midt - og vestjyske.

Ifølge DMI kan stormen melde sin ankomst fra fredag ved middagstid og 12 timer frem. Risikoen er i hvert fald nu så høj, at DMI i dag har udsendt en forvarsel.

Rammer hele landet

- Vi går ind i en generelt meget blæsende uge. Og fredag kan der komme vindstød af stormstyrke, som kan blive til en regulær storm, da middelhastigheden kan komme over de 25 m/s, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Olaf Mathiassen, til Ekstra Bladet.

Ifølge forvarslet er hele landet i risikozonen for at blive ramt, og derfor skal kan altså også midt - og vestjyderne gøre det klogt i at sikre boligen inden fredag.

Ikke i nærheden af Bodil DMI forventer ikke, at fredagsstormen på nogen måde bliver på niveau med hverken stormene Allan eller Bodil, der ramte landet i slutningen af oktober og starten af december sidste år.

- Det bliver ikke noget, der overgår sidste år. Det tror jeg ikke på, siger han til Ekstra Bladet.

Kraftige vindstød allerede i nat

Forvarslet omfatter de næste 2-5 døgn, men allerede i nat vil flere danskere formentlig kunne mærke vindstød af stormstyrke.

- Vinden tiltager i løbet af i aften og i nat tager den til, og der vil kunne komme kraftige vindstød af stormstyrke. Det bliver kystområderne, der vil kunne mærke det mest, siger Olaf Mathiassen.