Storbanker vender Vestjysk Bank ryggen

Ingen af landets største pengeinstitutter vil hjælpe Vestjysk Bank.

På et hemmeligt telefonmøde mandag morgen besluttede topchefterne i landets største banker, at de ikke vil tilbyde hjælp til den omdiskuterede Vestjysk Bank. Det skriver Børsen.

Kendte til mødet

Bag beslutningen om den kolde skulder til Vestjysk Bank er blandt andet Nordeas danske topchef, Danske Banks danske topchef og Jyske Banks adm. direktør, alle bestyrelsesmedlemmer af Finansrådet. I bestyrelsen sidder også Frank Kristensen, der er direktør i Vestjysk Bank.

- Det er ikke gået bag min ryg, at mødet har fundet sted, men det er helt naturligt, at jeg ikke deltager, når det er vores bank der diskuteres, siger Frank Kristensen til TV/MIDT-VEST.

Direktør: Vi er ikke kriseramt

Vestjysk Bank er i 2011 blevet påtvunget nedskrivninger for over 1 mia. kroner, men ifølge direktøren behøver de slet ikke den hjælp, som det hemmelige møde omhandlede.

- Vi er en stor bank og har en egenkapital, der kan klare det. For tre uger siden blev der lavet en redegørelse fra Finanstilsynet, og den viser, at vi har råd til de nedskrivninger, vi er blevet påtvunget. Vores basisindtjening er god, og det her river ikke tæppet væk under Vestjysk Bank, siger direktøren.

Store dele af bankens kapital står i statslige garentier. I alt skal 7,8 mia. kroner tilbagebetales til staten i løbet af 2012 og 2013.

 

Se interview med direktør Frank Kristensen her: