Stor vækstplan skal hjælpe fødevareerhverv

Stor vækstplan, der skal sætte gang i de danske landbrugs- og fødevareerhverv, præsenteres i dag.

Tre ministre præsenterer i dag en omfattende vækstplan for fødevarer. I alt er der tale om 30 forslag, der skal sætte gang i de danske landbrugs- og fødevareerhverv.

Planen præsenteres af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), miljøminister Ida Auken (SF) og den nytiltrådte fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Et hovedelement i regeringens vækstplan er et nyt skattefradrag til medarbejdere, der vil investere i deres arbejdsplads.Det skal øge de ansattes investeringer i øget produktion indenfor fødevareindustrien.Den nye selskabsform gør, at det bliver skattefrit for ansatte i industrien at investere i det nye selskab, der samtidig vil sikre dem en del af fremtidigt overskud indenfor sektoren.

Erhvervs- og Vækstminister, Henrik Sass Larsen, forklarer hvorfor regeringen vil give mulighed for investeringsselskaber for medarbejdere:

sass

En anden del af planen er ifølge Miljøministeriet, at virksomheder fremover reguleres efter, hvor meget de forurener, og ikke hvor meget de producerer. På sigt er målet, at fire ud af fem miljøgodkendelser kan undværes.

Et andet af områderne, som regeringen vil sætte ind overfor, er de gældsplagede landmænd.Tidligere er det kommet frem, at danske landmænd skylder et svimlende beløb i banken. Samlet løb jordbrugets gæld op i 352 milliarder kroner ved udgangen af 2012.

Nytiltrådte fødevareminister Dan Jørgensen om regeringens håndsrækning til landbruget: 

dan

Det er endnu ikke kommet frem, hvor mange penge der følger med vækstpakken.

Der er ca. 140.000 beskæftigede i 2011 i fødevareerhvervet, dvs. landbrug, fiskeri og fremstillingsindustri.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.