Stor trafikkontrol på vejene i dag

Midt- og Vestjyllands Politi gennemførte i dag årets største trafikkontrol på de midt - og vestjyske veje.

Midt- og Vestjyllands Politi gennemførte i dag årets største trafikkontrol.

Det var en udvidet rutinekontrol, hvor alt, hvad der kører på vejene, blev tjekket.

- Ved at have sådan en stor kontrol, så giver det os et overbliksbillede af, hvordan tingene omkring overtrædelse af færdselsloven, trafiksikkerheden og andre kriminalitetsformer står til i det midt - og vestjyske, siger Henrik Glintborg, politikommissær hos Midt - og Vestjyllands Færdselspoliti.

Anholdt i stjålen bil

Midt - og Vestjyllands Politi begyndte dagens omfattende kontrol klokken 14 - og der var gevinst med det samme.

I Skive stoppede politiet nemlig tre personer i dét, der viste sig at være en stjålet bil. Ved en ransagning af bilen fandt politiet også to knive.

I alt blev over 1.000 køretøjer og førere kontrolleret. Flere personer blev sigtet og enkelte anholdt for lovovertrædelser, der omhandlede både spirituskørsel, kørsel uden kørekort, manglende brug af sikkerhedssele og brug af mobiltelefon under kørslen.

Politiet fik blandt andet hjælp fra SKAT, tungtvognscentret  og narkohunde. I alt var der 140 personer involveret i kontrollen, hvor lastbiler blev målt og vejet, og der blev blandt andet undersøgt køre- hviletid og farligt gods.

Smed narko ud af bilen

Der var også billister, der blev sigtet for at køre narkopåvirkede. Og én billist blev blandt andet fanget i at forsøge at skaffe sig af med narkotika, som han smed ud af bilen. Det undgik dog ikke politiets skarpe øje, der derfor anholdt manden.

Rutinekontrollen fortsætter indtil klokken 20.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.