Stor mangel på faglærte: Erhvervsskole bejler til forældrene

Ikke kun elever, men også forældre kunne i dag besøge UCH.

I fremtiden bliver der mangel på dem, der kan noget med hænderne. I 2025 vil der mangle 72.000 faglærte, viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Derfor går UCH, det er UddannelsesCenter Holstebro, og Social og Sundhedsskolen, nu på charmeoffensiv ikke kun blandt den sædvanlige gruppe af 8. klasseselever, men bejler nu også til elevernes forældre.

To 8. klasser fra Vinderup Realskole er udvalgt til et pilotprojekt. 11 familier har takket ja til at dyste mod hinanden i skills.

- Det er en fin måde at komme ud og opleve skolen og se, hvad det er, siger Martin Plougmann, der er en af forældrene.

Det er dog ikke alle eleverne, der hopper på.

- Jeg mere til det gymnasielle, fortæller skoleelev Amina Sindersen.

Vi har en udfordring

Det slår dog ikke Brian Aaborg Markussen, uddannelsesvejleder på UU Nordvestjylland, ud, at der er elever, der ikke bider på. Han anerkender dog, at der er et problem.

- Jeg tror, alle erhvervsskolerne lige nu har en udfordring med, at de kæmper mod gymnasierne og den tendens med, at den rigtige vej at gå er en uddannelse, der indeholder meget viden og mulighed for at læse videre, fortæller han.

Han mener, at det er hans opgave at vejlede om uddannelserne, så de unge får en bedre baggrund til at vælge uddannelse.

- Her forsøger vi at involvere forældrene. Undersøgelser viser, at forældre har en rigtig stor effekt på børns valg, og når de sidder hjemme og taler, så er det vigtigt, at forældrene har en indsigt i, hvilke muligheder der er, og hvad der kan lade sig gøre med en erhvervsuddannelse, forklarer han.