Stor forskel på jobvækst i regionens kommuner

Viborg Kommune og Struer Kommune ligger i hver sin ende af listen, når det kommer til jobvækst i den private sektor.

Der er stor forskel på, hvor meget vækst der er i den private sektor i regionens kommuner. Det skriver Djøf i en pressemeddelelse.

På listen over kommuner ligger Viborg Kommune på en 2. plads, mens Struer Kommune ligger i bunden.

- Selv om det generelt går godt for dansk økonomi og beskæftigelse, er der meget store variationer mellem de enkelte kommuner og regioner. Varig vækst i en kommune er helt uundgåeligt afhængig af antallet af private job, der bliver skabt. I Djøf ønsker vi et sammenhængende Danmark i balance, og det er helt åbenlyst, at der skal gøres en ekstraordinær indsats for at styrke den private vækst, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

I Viborg Kommune stiger væksten. Faktisk ligger jobvæksten på hele 29 procent, kun ét procentpoint under topscoren, Skanderborg Kommune, med 30 procent.

I modsatte ende af listen ligger Struer Kommune med en vækst på 16 procent. 

Akademikere i arbejde

At det går så godt i Viborg Kommune, har muligvis en sammenhæng med udviklingen i antallet af akademikere ansat i den private sektor. Det antal stiger nemlig også med en vækst på 29 procent i Viborg Kommune.

- Der er sket en markant stigning i antallet af akademikere ansat i den private sektor i mange kommuner. Det er en god og sund udvikling, og der er brug for mange flere. Når virksomheder begynder at ansætte medarbejdere med en akademisk uddannelse til at styrke deres produkt- og forretningsudvikling, markedsføring, kundekontakt med videre, kan vi se, at det har en positiv udvikling på væksten og beskæftigelsen, siger Henrik Funder.

Ifølge ham trækker én akademiker job med sig til 4,5 nye medarbejdere. Det kan både være faglærte og ufaglærte. Og det er tydeligt at se forskellen på virksomheder med eller uden akademikere.

- Derfor er det vigtigt, at den offentlige indsats bliver bedre til at oversætte de lokale iværksætteres og virksomheders behov og har blik for mulighederne for at tiltrække medarbejdere med de rigtige kompetencer, så vi får sat en positiv spiral i gang.