Stor forskel på byggesagstider

Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne i Midt- og Vestjylland bruger på at behandle en byggesag. Det viser nye tal fra Energistyrelsen.

130616SonyByggetider.jpg

Det har konsekvenser, når virksomheder må vente længe for at få en byggetilladelse. I august måned sendte plast-virksomheden Munkebo en byggeansøgning til Struer Kommune for at få tilladelse til at rejse fire siloer. Men der gik 14,5 uge, før virksomheden fik en tilladelse fra kommunen.

- Vi har jo vores planer vi kører efter. Vi har sat tid af til at lave arbejdet på nogle bestemte tidspunkter, og det arbejde vi sætter i gang, er jo noget vi gør for at rationalisere produktionen, og det vil jo sige, vi taber rationale i en periode på 6-8-10 måneder, siger Martin Munkebo, der er direktør i virksomheden Martin Munkebo i Struer.

På Rådhuset i Struer mener Borgmester Niels Viggo Lynghøj, at kommunen arbejder hårdt på at nedbringe sagstiderne.

- Jeg er selvfølgelig ked af at høre, der er nogen, der synes, sagsbehandlingstiden tager for lang tid, men jeg kan love for, at der bliver gjort alt, hvad man kan i afdelingen, og vi har strammet op på proceduren. Jeg er sikker på at fremadrettet, der får vi en, og har allerede i dag, en meget kortere sagsbehandlingstid, siger borgmester i Struer Kommune Niels Viggo Lynghøj.

I Lemvig har kommunen indset, at der var et problem med de lange behandlingstider, og kommunen har nu gjort noget ved det. Fra marts 2011 til marts 2012 brugte Lemvig Kommune i gennemsnit 62 dage på at behandle en byggesag. I den seneste måling er tallet reduceret til 42 dage. Det er sket, fordi kommunen har ændret måden, byggesagerne behandles på.

-  Nu har vi en medarbejder, der kigger dem igennem alle sammen, så skal der kigges miljø på dem, så gør vi det sideløbende. Og skal der hentes nye oplysninger ind fra borgerne, så bliver de bedt om det med det samme, siger Erik Flyvholm, der er borgmester i Lemvig Kommune.