Støjberg skaber debat på Facebook

Viborg-politikeren Inger Støjberg er gået i clinch med mange af sine knap 40.000 følgere på Facebook efter en opdatering, hvor hun skælder ud på en gruppe unge indvandrere.

Inger Støjberg (V) er blevet centrum for en heftig debat på Facebook efter en statusopdatering i går.

Viborg-politikeren Inger Støjberg er kommet i clinch med mange af sine knap 40.000 følgere på Facebook. I går aftes lagde hun nemlig en opsang ud på det sociale medie, hvor hun henvendte sig til en gruppe unge indvandrerdrenge, der ifølge Støjberg havde forstyrret hendes biograftur.

-  Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt?(...) I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan, lyder det blandt andet fra Inger Støjberg på Facebook.

inger_stoejberg_facebook.jpg

Og mens nogle bakker op om politikerens opsang, så er der også en del, der angriber især hendes brug af betegnelsen "I". Folketingspolitikeren fra Venstre anklages for at generalisere og stigmatisere indvandrere, når hun henvender sig på denne måde. Flere antyder, at hun har skudt valgkampen i gang og med sin statusopdatering er med til at dele Danmark i et "dem" og "os".

- Jeg vil hellere end gerne give jer en chance, og jeg ønsker, at I skal blive en del af vort samfund. Gode borgere, der bidrager. Men fortsætter I på samme måde som nu, så får I det rigtigt svært, skriver hun.

facebook_kommentar_1_0.jpg

Til dem, der angriber Støjberg for at generalisere, svarer politikeren:

- Jeg skriver "I", fordi jeg henvender mig til den flok indvandrerdrenge, der generede. Det er ikke en generalisering.

Inger Støjbergs opslag har i skrivende stund fået knap 12.000 likes, mens over 2500 har lagt en kommentar i debatten.

Se HER, hvordan debatten gløder.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.