Støjberg om manglende lovgivning: Det her makværk dur ikke

Både Venstre og Liberal Alliance kritiserer, at regeringen ikke har lovhjemmel til at aflive alle danske mink.

De danske minkavlere er rystet over, at regeringen ikke havde loven på sin side, da den beordrede at alle landets mink skulle aflives. Og de bliver bakket op af flere partier i blå blok.

- Vi skal have dokumentation for, at det er det rigtige, vi gør. Og det her makværk, det dur simpelthen ikke, lyder kritikken fra Venstres næstformand, Inger Støjberg.

quoteVi skal have dokumentation for, at det er det rigtige, vi gør. Og det her makværk, det dur simpelthen ikke.

Inger Støjberg

Hverken Venstre eller de andre partier i blå blok vil derfor stemme for den hastelov, der skulle ha' været vedtaget i morgen.

Forsøger at redde skindet på næsen

Og mens politikernes tovtrækkeri fortsætter, så arbejder avlerne på at redde så meget af økonomien som muligt. Holstebro Minkfodercentral tager i de her dage imod læssevis af de døde dyr, og opbevarer dem i minus 23 grader kolde rum. Der kan de ligge, indtil pelserierne har tid, og skindene kan blive solgt til markedsprisen. Men temperaturen i kølerummet får ikke minkavlerne til at køle af.

- Det er dybt kritisabelt, at de (regeringen, red.) ikke har sat sig bedre ind i tingene. Det har jo enorme konsekvenser både for os og hele samfundet. Det kommer jo til at koste så mange penge fra den fælles kasse, fortæller minkavler Joachim Rask Groth fra Skave.

LA: Regeringen skal ikke komme for godt i gang

Joachim Rask Groth håber på, at håndteringen får konsekvenser for politikerne. Og nogetr tyder på, at de har blå bloks opbakning.

quoteNår man lever i en retsstat i en den vestlige verden, så er det aldrig okay, at slå folks levegrundlag og livsværk ihjel uden noget lovgrundlag.

Alex Vanopslagh

- Man skal jo huske på, at det her er mennesker, hvis livsværk man fuldstændig smadrer hen over natten, siger Inger Støjberg om situationen.

Og hendes kritik bakker Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, op om.

- Når man lever i en retsstat i en den vestlige verden, så er det aldrig okay, at slå folks levegrundlag og livsværk ihjel uden noget lovgrundlag. Det kan aldrig være i orden, og regeringen skal ikke komme for godt i gang, siger han.

Hverken fødevareminister Mogens Jensen eller socialdemokratiets politiske ordfører har haft lyst til at stille op til interview om sagen.  Til gengæld har partiet i dag besluttet at droppe den hastelov, der skulle have været vedtaget i morgen.  Årsagen er den manglede opbakning til lovforslaget.

Minkavlerne raser over regeringen, efter det er kommet frem, at de mangler lovgivning til at slå alle mink ned.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.