Stigning i antallet af flygtninge i arbejde

Flere og flere flygtninge bliver en del af det danske arbejdsmarked. Hassan Mustafa Brimo er én af dem, der er godt i gang med arbejdet.

Siden 2015 er antallet af flygtninge på det danske arbejdsmarked steget betydeligt. I 3. kvartal i 2015 var 9,4 procent af flygtningene i Danmark en del af arbejdsmarkedet. Knap to år efter, i 2. kvartal af 2017, er det tal steget til 24,4 procent. 

Én af dem, der har fået etableret sig både i Danmark og på arbejdsmarkedet, er Hassan Mustafa Brimo. I mange år arbejdede han som elektriker i Syrien, inden han og familien måtte flygte til Danmark. Nu er han ansat hos Idom El. 

- Det er gået over al forventning. Det har været en lang proces fra dag ét og til der, hvor vi er i dag. Han har gjort et ihærdigt arbejde for at lære dansk, og han er nået utrolig langt. Det er det, der er afgørende for, at det bliver en succes, fortæller Hassans direktør, Torben Dyrmose. 

Han kom til Danmark i 2015. Allerede et år efter var han i gang med arbejdet hos Idom El. 

- Jeg synes, at det er et rigtig godt arbejde. Det er spændende, og jeg har spændende opgaver. Jeg er glad for mit arbejde, siger Hassan Mustafa Brimo. 

På rådhuset i Holstebro er de rigtig glade for udviklingen og succeshistorier som Hassans.

- Vi ser det på den måde, at flygtninge faktisk har nogle kompetencer, som vi kan videreudvikle og videreuddanne på, så de kan løse en langsigtet opgave for særligt Vestjylland, hvor vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft, siger Søren Landkildehus, der er arbejdsmarkedschef i kommunen.

Hassan arbejdede som elektriker i Syrien, inden han flygtede til Danmark. Nu arbejder han hos Idom El.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.