Steen Gade går ind i vindmølle-sag

Oplysningerne om, at flere producenter af husstandsvindmøller overvejer at flytte deres aktiviteter til udlandet, giver politisk aktivitet.

Formanden for Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg, Steen Gade (SF), går nu ind i sagen om de klemte producenter af danske husstandsvindmøller, som overvejer at flytte deres aktiviteter til udlandet, blandt andet Skotland.

- Jeg vil allerede på mandag tage fat i Klima- og Energiministeren med henblik på at finde ud af, om vi kan gøre ligesom i Skotland, lover Steen Gade.

Uden priser - ingen kunder

Flere producenter af husstandsvindmøller er i øjeblikket igang med at undersøge mulighederne for at flytte ud af landet. De kan nemlig ikke sælge deres møller herhjemme, selvom ordrebogen bugner.

Årsagen er, at der i øjeblikket ikke er nogen gældende lovgivning for afregning af elpriserne. Og når de danske kunder ikke kender afregningspriserne, så tør de ikke afgive deres endelige bestilling.

Dansk lovændring er strandet hos EU

Den danske regering lavede ellers en lovændring med afregning af el-priserne for halvandet år siden, men ændringen er endnu ikke trådt i kraft, fordi den ikke er blevet godkendt af EU endnu.

00:45 Luk video