Status: Et år med Mogens Jensen

Landsdelen har nu haft en minister i et år, og der er overvejende tilfredshed med socialdemokraten Mogens Jensen.

Det er i dag 362 dage siden, Mogens Jensen for første gang satte sig ind i ministerbilen. Tirsdag har han siddet der i et år - som den for tiden eneste midt- og vestjyske minister

- Der er jo ingen tvivl om, at bare det, at der er en minister fra det midt- og vestjyske, det betyder noget, Det er en adgang ind i regeringen på en anden måde, når man er almindeligt folketingsmedlem. Du har meget større mulighed for at få de øvrige ministre i tale og selvfølgelig også statsministeren, så det i sig selv giver noget, siger Mogens Jensen.

Og sådan har det lydt fra dag ét som minister - for et år siden sagde Mogens Jensen, at han ville styrke landsdelens eksport

- Det midt og vestjyske kan eksportere og handle i hele verden- til gavn for både midt og vestjylland og hele Danmark, det er i hvert fald mit mål, sagde han til TV MIDTVEST, da han sidste år blev handelsminister.

Og et hurtigt tjek hos de handlende i baglandet tegner et billede af en minister, der har holdt, hvad han lovede.

- Det har i hvert fald gjort en forskel på den dialog, vi har haft. Den er blevet bedre. Jeg havde et møde med Mogens Jensen en af de første dage, han var blevet minister, og kunne problematisere dialogen på nogle områder. Den var ikke god nok, og det synes jeg, han har taget til sig - vi har haft en fantastisk dialog med ministeriet efterfølgende, så der er handling bag ordene, siger direktør i Erhversrådet Herning & Ikast-Brande.

Det nikker den administrerende direktør i JBS Michael Alstrup genkendende til.

- Det er jo sådan med ministre, at de gerne vil en masse ting, men der er jo et stykke vej fra idé til handling. Der må vi indrømme, at Mogens Jensen har taget affære med det samme i forhold til de tidligere ministre, vi har haft med at gøre - det skal han have, siger Michael Alstrup.

Helt så optimistisk er politisk kommentator Anders Langballe dog ikke på Midt- og Vestjyllands vegne. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.