Stærke rygter: Mælkepriserne stiger

Forlydender i branchen siger, at Arla i næste uge hæver prisen på mælk.

- Vi bliver nødt til at kunne vise, at det går den rigtige vej nu, så det er hårdt tiltrængt, siger Rick van Heesch om evt. kommende prisstigninger på mælk. Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Der er måske gode nyheder til de hårdtprøvede mælkeproducenter, som har lidt under stærkt faldende mælkepriser de seneste år.

Kraftige rygter i branchen siger, at Arla i næste uge hæver prisen på mælk.

- Det lyder da godt, men nu skal vi have penge i kassen, før jeg tror på det, siger mælkeproducent Rick van Heesch til TV MIDTVEST.

Gennemsnitsprisen på en liter mælk har de seneste ti år ligget på 2,50 kr. I øjeblikket er mælkeprisen rekordlav, og de danske mælkeproducenter får kun 1,86 kr. for en liter mælk. Men noget tyder på bedre tider for mælkeproducenterne. 

Læs også Mælkebønder presset i bund

 

- Vi har en kraftig forventning om, at nu vender markedet på mejeriprodukter, og så betyder det for første gang i rigtig lang tid, at så kan man begynde at få prisstigninger for den mælk, vi leverer, siger Rick van Heesch.

Han understreger dog, at der skal meget til, før mælkeproducenterne kan føle sig trygge igen. Det kræver mere end en mindre prisstigning.

- Det giver da lidt penge i kassen, men det er ikke nok, slet ikke, siger Rick van Heesch.
 

02:02 Luk video