Spidskandidat trak sig - hvem skal nu på Borgen?

Sascha Qvortrup trak sig fredag som spidskandidat for Alternativet. Nu peger pilen på én af de to resterende kandidater, der noget uventet kan forberede sig på at få nyt arbejde inden længe.

Alternativets spidskandidat, Sascha Qvortrup, trak sig i sidste uge som spidskandidat til det nært forestående folketingsvalg. Nu peger pilen i stedet på enten Jørn Trabjerg Pedersen eller René Gade, der er partiets resterende kandidater i Vestjyllands Storkreds.

- Det er lidt ambivalent, for det er jo noget, der potentielt kan ændre mit og vores (families, red.) liv fuldstændig, fortæller Jørn Trabjerg Pedersen.

Sascha Qvortrup trak sig fredag, fordi Alternativet formentlig kommer ind med et mandat fra den vestjyske storkreds. Det vurderede professor Søren Risbjerg Thomsen i en analyse offentliggjort i Altinget den 9. juni. Det passede ikke ind i Sascha Qvortrups drømmejob som højskoleforstander. Så nu dyster de to tilbageværende kandidater ufrivilligt om at blive valgt ind.

- Før var det så urealistisk, nu står vi der og kigger på hinanden og siger, hvad skete der lige der. Nu er det måske én af os to, der har et mandat, siger Jørn Trabjerg Pedersen.

Ifølge de seneste meningsmålinger står Alternativet til at få mellem fire og fem procent af stemmerne.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.