Sparekasser politianmeldt

Finanstilsynet har screenet 32 pengeinstitutters hjemmesider og fundet fejl hos de 31.

Landets pengeinstitutter har pligt til at oplyse kunderne om de rette priser på deres hjemmesider. På det grundlag har Finanstilsynet undersøgt 32 pengeinstitutters hjemmesider for fejl og mangler, og resultatet er slående: På 31 hjemmesider blev der fundet fejl.

Det betyder, at 15 pengeinstitutter er blevet politianmeldt for fejlene. Det gælder blandt andre Frøslev-Mollerup Sparekasse på Mors og Sparekassen Balling. De bliver kritiseret for ikke at give kunderne nok informationer om deres produkter.

Ifølge Finanstilsynet viser omfanget af fejl, at der bør blive rettet op på tingene, så kunderne får de oplysninger, de har krav på. Finanstilsynet, Finansrådet og Forbrugerrådet vil derfor gå i dialog for at se på sagen.

Se her, hvad Frøslev-Mollerup og Balling Sparekasser er blevet anmeldt for:

Frøslev-Mollerup Sparekasse

Finanstilsynets anmeldelse lyder således: "Finanstilsynet har politianmeldt Frøslev-Mollerup Sparekasse for at overtræde § 3, stk. 1, nr. 2 og § 5, stk. 1, nr. 3 jf. § 2, stk. 1 i prisoplysningsbekendtgørelsen. Det sker fordi sparekassen ikke har oplyst om samtlige fordele og/eller begrænsninger, der er knyttet til sparekassens udlåns- og indlånsprodukter."

Sparekassen Balling

I Balling lyder anmeldelsen som følger:"Finanstilsynet har politianmeldt Sparekassen Balling for at overtræde § 3, stk. 1, nr. 2 og § 5, stk. 1, nr. 3 jf. § 2, stk. 1 i prisoplysningsbekendtgørelsen. Det sker, fordi Sparekassen ikke har oplyst om de særlige fordele og/eller begrænsninger, der er knyttet til produkterne garantkonto og garantlån."