Søren Pape: Tryghed er ikke nærpolitistationer

Tryghed handler ikke om antallet af nærpolitistationer eller landbetjente, sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen

Den selvudnævnte tryghedsminister Søren Pape lytter til kritikken fra politiets tillidsfolk vedrørende lukningen af nærpolitistationer. Men han er langt fra enig. 

quoteTryghed ligger ikke i en bygning, der har åbent i et vist tidsrum. Tryghed ligger i, at vi nu begynder at uddanne flere politifolk

Søren Pape Poulsen, Justitsminister

- Tryghed ligger ikke i en bygning, der har åbent i et vist tidsrum. Tryghed ligger i, at vi nu begynder at uddanne flere politifolk, lyder det fra Justitsministeren, Søren Pape Poulsen.

I en tid, der er præget af nye udfordringer for dansk politi, vil regeringen, over de næste fire år sikre flere ekstra betjente, en kortere politiuddannelse og øremærke 600 millioner kroner til bekæmpelse af terror. Mens flere nærpolitistationer i stedet må lukke.

- Borgerne de tænker nok, at de bliver utrygge, og tænker de mangler politiet. Men idéen er faktisk, at vi skal have politiet til at have mere tilstedeværelse med deres patrulje, forklarer Søren Pape.

Imens er Dansk Folkeparti ikke tilfredse med specialiseringen.

- Specialiseringen må ikke være på bekostning af det nære politi, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofoed Poulsen. 

Han tilføjer:

- For mig at se så handler det ikke om enten eller. Det handler om både og. Det handler om, at vi både skal have et lokalt tryghedsskabende og synligt politi. Men vi skal selvfølgelig også have et politi til cybercrime.

Justitsministeren ville da også gerne have penge til det hele - men der skal prioriteres.

- Vi er nødt til at kigge på, hvordan vi bruger politiets ressourcer. Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at vi har råd til det hele. Men det har vi ikke, siger Justitsminister Søren Pape.

quoteJeg anerkender ikke, at vi får et dårligere politi

Søren Pape Poulsen, Justitsminister

Ifølge Justitsministeren har hverken politi eller borgere nogen grund til bekymring. I hans øjne bliver politiet nemlig opkvalificeret - ikke nedprioriteret.

- Jeg anerkender ikke, at vi får et dårligere politi. Men jeg anerkender, at man har en bygning, hvor der er en bejtent, man ser hver dag i gadebilledet, som forsvinder. Det er så det, at politikredsen har valgt at sige er bedst i forhold til den kriminalitet, vi har, forklarer Justitsministeren, Søren Pape Poulsen.

Det er op til Midt- og Vestjyllands Politi at lede og fordele deres del af pengene. 

I Indblik Søndag satte TV MIDTVEST fokus på centraliseringen i politiet

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.