Søren Pape stiller ultimative krav til regeringsgrundlag

Tre ting skal være på plads, hvis Konservative skal være en del af en kommende borgerlig regering.

Meningsmålingerne peger fortsat på en borgerlig regering efter det folketingsvalg, som senest skal foregå til september.

Men om Konservative skal være en del af regeringen, er fortsat et åbent spørgsmål.

Partiformand Søren Pape Poulsen stiller i hvert fald i en kronik i Berlingske tre ufravigelige krav, hvis hans parti skal være med.

For det første vil han ikke acceptere, at den offentlige sektor vokser sig større. Han vil have sænket skatter og afgifter, og så vil han gøre op med nogle af de regler, der giver offentlige myndigheder adgang til privat ejendom.

- En stemme på Det Konservative Folkeparti er en stemme på en større privat sektor, lavere skatter og mere frihed og ansvar til helt almindelige danskere, skriver Søren Pape Poulsen i kronikken.

Spørgsmålet er så, om de øvrige borgerlige partier er indstillet på at føje De Konservative på disse hovedpunkter.

Specielt nulvæksten kan blive svært at få igennem. Venstre har tidligere også talt for en opbremsning af det offentlige forbrug, men partiformand Lars Løkke Rasmussen har blødt op på formuleringerne på det seneste.

Og Dansk Folkeparti har blandt andet i forbindelse med de seneste forhandlinger om finansloven for i år fremført synspunktet, at en offentlig vækst på 0,8 procent vil være passende. Liberal Alliance taler om, at den offentlige sektor skal være mindre.

- Det er soleklart, at vi er meget uenige med De Konservative om nulvækst.

- Uanset, hvordan folketingsvalget ender, har jeg meget svært ved at se, hvordan partier, som ønsker nulvækst, vil kunne præsentere noget, der bare ligner et flertal, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Søren Pape Poulsen understreger foruden sine tre hovedkrav over for avisen, at Konservative skal have fremgang fra de nuværende otte mandater, hvis partiet skal i regering.

Den konservative formand var i dag på besøg i Vestjylland. Se ham uddybe partiets krav til måske fremtidigt regeringssamarbejde i vores udsendelse 19.30:

Konservative stiller nu tre ufravigelige krav, som de vil have gennemført, hvis de skal indgå i en regering

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.