Søren Pape er klar til regering med Dansk Folkeparti

Det er mest naturligt at gå til valg på at fortsætte VLAK-regeringen. Men Pape er åben for regering med DF.

De Konservative har det så godt i VLAK-regeringen, at partiet nu er tilbage ved sit udgangspunkt. Man vil altid gerne være et regeringsparti, så længe man kan stå inde for regeringsgrundlaget.
    
Det siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på partiets landsråd i weekenden i København.
    
Dermed understreger han De Konservatives nyfundne optimisme efter 10 måneder som regeringens mindste parti.
    
- Mange har en forventning om, at vi tager et medansvar for samfundet med den historie, vi har med os, og med de værdier vi står for.
    
- Så jeg ser bestemt, at vi mange år frem er et regeringsparti, når flertallet er til det, siger Søren Pape Poulsen.
    
Da han kom til som K-formand, var Pape ellers skeptisk over for at gå i regering. Efter valget i 2015 fastslog han, at partiet med blot seks mandater var for lille til at gå i regering. Men siden er stemningen vendt.

Nu har vi erfaring

Så det er slut med overvejelser om, hvor mange mandater I skal have for at gå i regering?
    
- Efter sidste valg havde vi en meget ny folketingsgruppe. Nu har vi fået mere erfaring. Og vi fik mulighed for at indkalde suppleanter, da nogle medlemmer af gruppen blev ministre.
    
- Nu handler det mere om, hvilket politisk grundlag en kommende regering har.
    
Hvordan ser du den kommende regering, hvis blå blok får flertal igen. Skal det være en ny VLAK-regering eller ser du gerne en firkløverregering med Dansk Folkeparti?
    
- Det bliver hurtigt noget kiggen i kaffegrums omkring fremtiden. For hvordan har de enkelte partier det med det?
    
- Jeg har det nok sådan, at hvis regeringssamarbejdet bliver ved med at fungere godt, og vi finder nogle løsninger, så vil det være naturligt, at regeringen går til valg sammen.
    
- Men jeg har det også sådan, at jeg ikke kan se det fjerneste problem i, at Dansk Folkeparti også var med i regeringen. Om de vil det, eller de vil have en helt anden regering, må vi se.
    
Spørgsmål: Hvad er fordelen ved at få Dansk Folkeparti med?
    
- Lige nu er der masser af udspil og diskussion om, hvad regeringen kan få igennem eller ikke få igennem. Det er ikke for at undgå debat. Men hvis det giver god mening, at vi er fire partier, så er det fint for mig.
    
- Jeg har slet ikke nogen følelser i klemme omkring det der. Jeg synes, vi skal se valgresultatet først og så se, om vi kan danne en stærk regering for Danmark.
    
Hvad siger du til Thulesen Dahls melding om, at han helst vil i regering med Venstre. Han sætter jer og Liberal Alliance ud på sidelinjen, selv om I har arbejdet på at få et bedre forhold til DF?
    
- Jo, men jeg synes ikke, det er en ny, banebrydende melding. Han er blevet spurgt, og så siger han det samme, som han gjorde for et år siden. Hvad skulle han ellers svare?, spørger Pape med henvisning til, at Thulesen Dahl tidligere har afvist en firkløverregering.
    
- Jeg ser i hvert fald ikke noget problem i at sidde i regering med Dansk Folkeparti. Om de så vil sidde med os, ved jeg ikke, siger den konservative leder.
    
/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.