Sommerpakke spænder ben: - Folk fravælger os, når de kommer til indgangen

To vestjyske turistattraktioner kritiserer regeringens sommerpakke for at skævvride markedet i sommerlandet.

Sommeren er ofte højsæson for forlystelseparker og zoologiske haver.  

I år har sommerferien med corona lurende i luften dog gjort usikkerheden stor hos de danske turistattraktioner. Regeringen kom derfor til undsætning med en sommerpakke, der blandt andet giver halv pris ved indgangen til alle kulturoplevelser.

quoteVi opfatter det som et kæmpe benspænd fra Christiansborgs side

Henrik Rasmussen, formand for Fonden Naturkraft

Men det gælder dog ikke flere forlystelsesparker.

Hos Wow Park og Naturkraft i Ringkøbing-Skjern kommune får de ikke glæde af sommerpakken, og det skævvrider markedet ude i sommerlandet, lyder meldingen fra de to attraktioner.

- Vi synes simpelthen, at det er unfair. Hvorfor skal der være forskelsbehandling? Vi driver jo forretning alle sammen, så det giver ingen mening, siger Aage Hindhede, direktør hos Wow Park.

Gæsterne vælger dem fra 

Sommerpakken gælder frem til d. 9. august. Rabatordningen med halv pris har givet stor opmærksomhed og glæde hos sommerferiegæsterne rundt i landet. Det resulterer i, at Naturkraft i Ringkøbing også oplever, at gæsterne vælger dem fra:

- Vi har oplevet, at folk fravælger os, når de kommer til indgangen. De vender om og foretrækker et andet sted, hvor der er rabatordning. Det er kold og kynisk afregning, siger Niels Erik Kjærgaard, formand hos Fonden Naturkraft.

Eksempelvis koster en familietur til Aqua i Silkeborg omkring 530 kroner ved indgangen for to voksne og to børn. Men her giver sommerpakken familien mulighed for at komme ind til 270 kroner for alle fire personer.

Her skal gæsterne derimod have 510 kroner op ad lommen hos Wow Park i Skjern. 

Begge vestjyske turistattraktioner får derfor også mange forespørgsler fra kunder ved både indgang og i telefonen, om hvorvidt de er en del af regeringens sommerpakke om de 50 procents rabat.

- Vi opfatter det som et kæmpe benspænd fra Christiansborgs side. Overordnet synes vi, at det er en flot aftale omkring rabatordning. Problemet er bare, at man tilgodeser institutionerne på finansloven, og det er ikke i orden, siger Niels Erik Kjærgaard, formand for Fonden Naturkraft.

Direktør i Wow Park: - Vi knokler videre 

Naturcenteret Naturkraft åbnede op for gæster for én måned siden. De har derfor ikke haft mulighed for at få en plads på finansloven, og det ekskluderer dem fra at være en del af regeringens sommerpakke.

Hos Wow Park åbnede de i juni en ny afdeling i Billund, og det har betydet, at parken er blevet fire gange så stor som tidligere med over 100 medarbejdere i alt.

Ifølge direktøren hos Wow Park har det skiftende vejr fået gæstetallet til at køre op og ned. Alligevel har corona-pandemien været den største mavepuster for afdelingerne i henholdsvis Skjern og Billund.

- Vi var i chok over corona, for vi havde lige hyret alle vores folk ind. Det var ekstremt hårdt, fordi man svævede i den her uvished, om hvorvidt man overhovedet fik lov til at åbne, siger Aage Hindhede, direktør hos Wow Park.

Lige nu knokler de to turistattraktioner videre med at holde gang i attraktionerne i sommerferien, og ifølge Aage Hindhede skal sommerpakken ikke slå dem ud af kurs:

- Vi knokler videre, for vi har ikke noget valg. Toget er kørt, men vi tror på, at vi har et stærkt produkt, siger han.