Sommerhuse slog rekord i 2021: I år kan blive endnu vildere

Allerede før alle udlejninger af sommerhuse er gjort op, står det klart, at 2021 slår ny rekord. Branchen tror på, fremgangen fortsætter.

Det har aldrig været mere populært at leje sommerhus i Danmark, end det var i 2021. Før corona satte 2019 rekord med 20,7 millioner overnatninger i danske fritidshuse. 

I 2021 har man allerede overgået det tal, selvom decembers feriegæster ikke er talt om endnu.

For til og med november har danske og udenlandske turister samlet set booket 21,1 millioner overnatninger. Det skriver Ritzau på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Over for TV MIDTVEST kan nogle af landsdelens største udlejningsbureauer sagtens genkende succesen.

- Efteråret var rekordhøjt, og tyskerne har heldigvis gerne villet komme tilbage igen. Efter landet åbnede igen i sommer, har vi nærmest ikke rørt jorden, siger Thomas Christiansen.

2022 kan slå rekorden

Han er salgs- og marketingdirektør hos Esmark, der udlejer 3500 sommerhuse strækningen mellem Vedersø og Fanø.

Succes har de også haft hos Sol og Strand i Vejlby Klit. Her tror Peter Kamp på, 2022 kan blive endnu vildere. Feriehusene ser ud til at blive meget mere besøgt i foråret, end de var i foråret 2021.

- Det er især tyskerne, der fylder rigtig godt op i forårssæsonen. Men hele 2022 tegner til at blive et rekordår igen, siger Peter Kamp Vestergaard, bureauchef hos Sol og Strand i Vejlby Klit.

Det handler om at have nok huse

Lidt længere nede i Vestjylland håber Esmark også på et rekordår. Den største forhindring bliver ikke at finde interesserede lejere, men at finde udlejere nok.

Under corona er det ikke kun udlejningen af sommerhuse, som har sat rekord. Det har sommerhussalget også. Og det kan betyde, at nogle nye ejere hellere vil bruge husene mere selv.

Omvendt trækker det op, at det de senere år er blevet lettere at udleje sit hus i større dele af året. 

Tyskerne udgør 93-95 procent af lejerne hos Esmark, og gæsterne sydfra vil gerne besøge Vestjylland, selvom det ikke er sol og sommer.

- Vi kan godt leje husene ud hele året, siger Thomas Christiansen.