Sommerferie i regnjakke: - Vejret skal ikke stoppe os

I år har rekordmange danskere valgt at holde deres sommerferie herhjemme i Danmark.

”Du danske sommer, jeg elsker dig” – Sådan lyder Thøger Larsens ord i Højskolesangbogen.

Selv om den danske sommer i disse dage er mere våd end varm, så slår det alligevel ikke de danske turister i sommerlandet ud af kurs.

Familien Andreetto fra København er blandt de rekordmange danskere der har valgt at holde deres sommerferie hjemme i Danmark på grund af coronakrisen. I uge 28 står den på sommerferie i Søndervig med hele familien.

- Vi havde jo nok håbet på lidt varmere vejr, men vejret skal ikke stoppe os. Der er jo en masse sommerferieuger at indhente endnu, så vi skal nok nå det gode vejr, siger Anne Andreetto, der er taget med sin søn og hans familie på sommerferie.

Vejrprognoserne forudser en blæsende og regnfuld uge i hele landet, og det gælder især Vestkysten.

quoteJeg mener fortsat, at vi viser os frem som et attraktiv område at holde sommerferie i. For når man søger ud til Vestkysten, så er det også for at få blæst i håret og nyde havet

Hans Østergaard, Borgmester (V), Ringkøbing-Skjern Kommune

Men det gav heldigvis familien Andreetto mulighed for at prøve naturens kræfter af i det nyåbnede naturcenter Naturkraft i Ringkøbing. 

 - Vi har været her i Ringkøbing og Hvide Sande for blive blæst godt igennem. Derudover har den stået på en tur langs stranden. På torsdag er planen, at vi skal en tur til Legoland, fordi det eftersigende skulle blive bedre vejr, siger Anne Andreetto. 

Sommerhuse booket hele sommeren

Størstedelen af alle sommerhuse i området er revet væk her i sommermånederne. 

Ringkøbing-Skjerns borgmester, Hans Østergaard (V), mener bestemt ikke, at det dårlige vejr kommer til at skræmme turisterne i deres område væk. Sommerhusene i Ringkøbing-Skjern kommune er også fyldt op med gæster de næste to måneder, fortæller han. 

- Jeg mener fortsat, at vi viser os frem som et attraktivt område at holde sommerferie i. For når man søger ud til Vestkysten, så er det også for at få blæst i håret og nyde havet. Se Vesterhavet, når det er vildt og voldsomt, siger borgmester Hans Østergaard.

Det dårlige vejr er skuffende for Familien Andreetto, men der skal ifølge dem mere end regn og rusk til for at miste sommerhumøret: 

- Vi gør, hvad vejret tillader, og så må man blive våd. Det er der jo ikke noget at gøre ved. Vi har regntøjet med, så vi er både våd- og vindsikrede, griner Anne Andreetto.