Soldater dræbt

To soldater fra Jydske Dragonregiment har i dag mistet livet under kamp i Afghanistan.

To danske blev til morgen dræbt syd i Helmandprovinsen i Afghanistan.

De to soldater er fra stab- og logistikkompagniet ved den danske bataljon. Deres patrulje kom i kamp med fjendtlige styrker ca. 8 km. syd for byen Gereshk i Helmandprovinsen i Afghanistan.

Omkring klokken 9 blev en afsiddet dansk patrulje ramt af en sprængladning og blev herefter beskudt med håndvåbenild. Den danske patrulje besvarede straks ilden, oplyser Hærens Operative Kommando.

Eksplosionen sårede en dansk soldat dødeligt. Sammen med britiske soldater rykkede andre danske soldater frem for at hjælpe den sårede, men blev undervejs ramt af endnu en sprængladning. Endnu en dansk soldat blev ramt ved den anden eksplosion. Han blev dræbt på stedet.

Chefen for Hærens Operative Kommando, Poul Kiærskou siger i en pressemeddelelse

- En operation i det sydlige Afghanistan er her i dag desværre endt med, at to danske soldater er blevet dræbt i kamp. Tabet rammer os alle hårdt. For familie og pårørende til de faldne soldater er det et næsten umenneskeligt tab. Også styrken nede i Helmand er dybt berørt over at have mistet to kammerater og kolleger, men fortsætter med at løse opgaverne. Vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at støtte alle de berørte i denne svære stund.

De nærmeste pårørende er underrettet.

Se interview med Poul Kiærskou her:

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.