Socialdemokrater havde musikterapi på mødeplanen

​Karin Gaardsted har taget musikterapi op med de socialdemokratiske medlemmer af Sundhedsudvalget.

Musikterapi er kommet på manges læber, efter at danskerne kunne se Else, en kvinde med demens, vågne op, efter der blev spillet musik for hende.

Og både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er åbne overfor, at få musikterapi på dagsordenen. Det skete, efter at Alzheimerforeningen foreslog at gøre musikterapi til standardbehandling for demensramte. 

I går vendte Karin Gaardsted, der er medlem af Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, så emnet med de socialdemokratiske medlemmer af Sundhedsudvalget.

- Det er sådan nogle tiltag, som vi ønsker at fremme. Men det er rigtigt, at det er et kommunalt område, fortæller hun og henviser til demensplanen fra 2016.

- Det jeg kan sige nu er, at vi har vendt det i vores kreds, og vi vender blikket mod demensplanen. Vi er ikke færdige med denne sag, og vi vil forsøge at gøre noget ved det og løfte området, forklarer hun.

Karin Gaardsted er begejstret for musikterapi til ældre med demens.
Karin Gaardsted er begejstret for musikterapi til ældre med demens.
Foto: Scanpix / Marie Hald

Hvad de præcis vil gøre er ikke på plads endnu.

- VI kan ikke forlange, at kommunerne skal sætte musikterapi på programmet. Hvis vi forlanger det, så skal vi også sende penge ud, siger hun og tilføjer:

- Hvilket jeg da også synes ville være en god måde at bruge pengene på.

Se tredje og sidste afsnit af vores programserie om lydterapi til demente her.