Snød for åben skærm i X-factor

I fredagens udgave af X-factor gik den 16-årig Mickey Rodriques fra Nørrebro på scenen med en sang, han sagde, han selv havde skrevet. Men det havde han ikke – sangen har en rapper fra Holstebro skrevet.

X-Factor-dommerne var tilfredse med det de så, da de sendte den 16-årige Mickey Rodriques fra Nørrebro videre til bootcampen i programmet i fredags. På scenen påstod den unge københavner, at han selv havde skrevet den sang, han rappede. Men det havde han ikke. Tekstforfatteren er derimod en 17-årig rapper fra Holstebro.

 - Jeg synes ikke, det er i orden, at han tager min tekst og æren for den. Det er ikke særlig fedt gjort, mener rapperen Black G, der har det borgerlige navn Jack Kabangu.

Ked af det

Sangen skrev Jack Kabangu sammen med en ven for mere end et år siden. Fordi teksten passede så godt på en situation i X-factor-deltagerens liv valgte han at synge den som var det hans egen, selvom det ikke var rigtigt.

 - Jeg er rigtig ked af, at jeg sagde, det var min egen sang. Jeg beklager det, og jeg burde selvfølgelig have været ærlig, udtaler Mickey gennem sin pressemedarbejder til Ekstrabladet.

Burde få konsekvenser

Spørger man tekstens ejermand i hjemmestudiet i Holstebro, så bør det få konsekvenser for Mickey, der gik videre i X-factor, at han løj i bedste sendetid i fredags.

 - Han tog æren for min tekst, og sagde, at det var ham, der skrev. Så jeg synes faktisk ikke, han skal være med, siger rapperen.

Men den hvide løgn på scenen får ikke konsekvenser for X-factor-deltageren.

 - Det har allerede haft konsekvenser nok, fordi det er kommet frem og har stået i alle aviser. Jeg tror, han er flov over det, han har været ude og sige undskyld, og det er fint for mig, fortæller DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Jack Kabangu alias Black G's udgave af sangen 'Glem Mig' har ligget på YouTube i et år.