Snevejr ramte flere steder i landsdelen

Der er ikke meget forår over vejret, som i dag har budt på både sne og hagl.

Vi er i slutningen af april, men der er ikke meget forår over vejret. 

Flere steder i Midt- og Vestjylland har der i dag været meldinger om snevejr. Andre steder er bygerne faldet som hagl. Det er et højtryk syd for Island og et lavtryk over Skandinavien, der giver nordenvind og trækker den kolde luft med.

Snebyger på denne tid af året er sent, men sne langt ind i april, og faktisk også i begyndelsen af maj, er set flere gange før.

- Det er ikke usædvanligt med sne på denne årstid, men det er ikke særlig tit, man oplever det. April har været kold, og som det ser ud nu, bliver april også koldere end normalt, siger Mikkel Flemming, metrolog hos DMI.

Lemvig blev ramt af snebyger tirsdag formiddag. Video: Søren Nibe Hansen 

Resten af ugen bliver det ikke meget lunere. De næste tre dage vil temperaturen ramme 10-11 grader i dagtimerne, og der kommer også nattefrost ugen ud.

Først i næste uge, når kalenderen viser maj, kan vi glæde os til varmere vejr.

- Alt tyder på, at det gode og lunere vejr kommer i maj. 1. maj ser det ud til at blive 14-15 grader, siger Mikkel Flemming.

Tidligere på måneden vågnede midt- og vestjyderne en iskold april-morgen. I lufthavnen i Karup blev der målt minus seks grader, og så koldt har det ikke været så sent på foråret de seneste 20 år i Danmark. 

Sidste år faldt den sidste sne over Danmark den 27. april.

Også i Herning faldt der i dag kraftige byger.
Også i Herning faldt der i dag kraftige byger.
Foto: Ole Sørensen