Sne betød biler i grøften, færdselsuheld og drilske lyskryds: Politiet har haft langt mere travlt end normalt

En massivt snevejr skabte trafikale problemer onsdag formiddag.

Midt- og vestjyderne stod op til et snedækket landskab i morges, og mens mange begav sig afsted ud på vejene, fortsatte snevejret. 

Det har givet ekstraordinær travlhed hos politiet, der har skulle håndtere væsentligt flere ting end en sædvanlig onsdag morgen. 

- Normalt har vi måske to-tre færdselsuheld i mindre grad, men i dag har vi haft markant flere. Vi er nok på omkring 10 både større og mindre færdselsuheld. 

- Det er både helt små ting, biler og lastbiler i grøften samt sammenstød, fortæller Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Vagtchefen uddyber, at der heldigvis ikke er sket synderlig personskade, men at det udelukkende er biler og andet materiel, det er gået udover.

Politiet beder folk huske at køre efter forholdene, sænke farten og holde den nødvendige afstand.

Flere lyskryds virkede ikke

Udover glatte veje, dårlig sigtbarhed og sne fra oven var bilisterne også udfordret af lyskryds, der drillede, flere steder. 

- Vi har talt med nogle vej-vagter, der fortæller, at lyskrydsene ikke har virket og er forblevet røde, fordi censorerne ikke registrerer, at folk holder der. Og det gælder en hel del lyskryds over hele landsdelen, siger Jesper Brøndum. 

Desuden har der over hele landsdelen også været jernbanebomme, der ikke ville gå op, ligesom et stort markedstelt kollapsede under snemasserne i Viborg.

Vagtchefen afventer nu spændt, hvordan trafikken kommer til at glide, når folk skal hjem fra arbejde igen.